FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>
Ostatní
komu:      noshaq 19.11.2003 
předmět: Re: reakce na "zase carving?" pokračování 18:07:47 
zpráva: S tím, že jsou jenom jedny lyže - carvery, s tím souhlasím. Lyžování je taky jen jedno, to smýkané, a carving je taky jen jeden. Říkejte mu jak chcete, ale je to ten, u kterého jde o co nejčistší jízdu po hranách ve všech fázích. Ne každý to zvládne perfektně, ale jde o tu snahu a pochopení principu. Pokud je vám jasné jaký je rozdíl v pohybech(lyží,nohou,těla) mezi smýkáním a carvingem, musí vám být jasné, že jde o zcela nový styl. Co z klasické techniky chcete do carvingu použít? Toto konkrétně by mně zajímalo! Autoři, které kritizuji popisují(pod názvem "Carving")pouze svůj styl. Svůj horizont, ke kterému dospěli a za který nevidí, ale carving je až na dalším kopci.
To, že se učí stará technika není dáno žádnými českými specifiky. V Rakousku z deseti instruktorů, devět učí klasicky. Kolik je dobrých učitelů u nás nevím, ale carving, až na vyjímky, neznají a naučit nedovedou(ani v Rakousku), kde by k tomu taky přišli. Návyky získané z pluhu nebo přívratu pak velmi zkomplikují cestu k jízdě po hranách.
Píšete, že "nové techniky výuky jsou ...zatím nepoužitelné". To si myslíte, že o tom jenom píšu? Už tři roky úspěšně děláme kurzy bez sebemenších problémů, bez pluhu a bez přívratu.
Naše malé kopečky potřebují carving jako sůl, protože jinak si tu pořádně nezajezdí ani lehce nadprůměrný lyžař a veřejnost se carvingu nenaučí do té doby, dokud si bude myslet, že je potřeba jen modifikovat starou techniku!...
Autor: krajíc

Povinná je pouze kolonka Jméno. Ostatní kolonky jsou nepovinné - vyplň (vyznač) jen co chceš
Předmět (komu)
Text
Jméno *
E-mail
Web, firma, oddíl ...
Kopie tvé odpovědi bude zaslána emailem autorovi příspěvku
Zadejte číslici 5 (ochrana proti nevyžádané poště)
Kopie odpovědí mi zasílejte na výše uvedený email         
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku