FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>
Lyže
komu:      jarda, dan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 10:36:06 
zpráva: Jardo, už jsem to dostal a viděl.
1. Pro začátek: poněkud mi vadí, že tady té rozpoutané diskusi nepředcházelo poslání dosavadní dokumentace, tedy korespondence s Aspenem/Headem. Teprve potom jsme měli nad už učiněnými kroky diskutovat. (Já tady vyslovuju pochybnosti, jestli vůbec Aspen komunikoval s Headem, ale teď vidím podle přiloženého, že zřejmě ano - správné by ale bylo, aby poslali originální odpověď od Headu, ne jen jejich "překlad".)
2. Že to nelícuje tak, jak je technik zvyklý, je fakt. Pravda taky je to, co jsem původně v předchozí své reakci začal psát, ale pak smazal - vrchní fólie nebývá přesně vycentrovaná a její grafické prvky mohou mást.)
3. I když chápu touhu i nárok zákazníka mít vše co nejpřesněji, platí mé oblíbené úsloví "it´s no rocket engineering". Prostě určitá tolerance funkčnosti nevadí.
4. Blbý je, když šroub v oválném otvoru je namontovaný tak, že už nedává při průhybu lyže prostor. Tedy např. šroub na konci desky by byl v otvoru úplně vepředu. Já takové montuju spíše ke konci a považoval bych umístění úplně na zadním konci až v polovině za OK. V obou případech je tam vůle na průhyb.
Z obrázků nevidím, jak to v konkrétním případě je.
Vzal bych v úvahu taky to, že tahle podložka je poměrně měkká a stejně by se prohnula, i kdyby oválné díry nebyly (původně kdysi taky nebyly, pamatuju, když je se slávou zavedli).
Já vím, že to jako technik těžce neseš, ale vážně bych si rozmyslel, zda a do jakých bojů se pouštět (to, že se obrátíš přímo na Head, vidím poněkud jinak poté, co se tím zřejmě opravdu zabývali).
V těchto situacích je to vždycky na rozhodnutí "bojovníka", nakolik mu stojí za to bojovat. Tohle rozhodnutí za tebe nikdo neudělá.
5. I když jsme v EU, trochu chápu Martina Sýkoru, resp. Aspen, že asi nejsou nadšení z reklamace lyží koupených v cizině. (Btw, ani nevíme, kdes je koupil - kamenný krám? internet? jinak?)
Já osobně bych taky viděl rád ty šrouby přesně, ale bez toho, abych si to prohlídl a zprohýbal osobně, nedokážu říct, jestli bych to nechal plavat, nebo ne.
(Zcela upřímně, já bych si tam tu desku nenechal a vrazil bych tam lepší - tahle lyže by si ji podle všeho zasloužila. Některýho Vista WC, jak jsem zmiňoval už minule.
Autor: ivan

Povinná je pouze kolonka Jméno. Ostatní kolonky jsou nepovinné - vyplň (vyznač) jen co chceš
Předmět (komu)
Text
Jméno *
E-mail
Web, firma, oddíl ...
Kopie tvé odpovědi bude zaslána emailem autorovi příspěvku
Zadejte číslici 5 (ochrana proti nevyžádané poště)
Kopie odpovědí mi zasílejte na výše uvedený email         
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku