FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Ostatní
skupina:   středisko:  
komu:      všem 20.11.2003 
předmět: Carving 17:51:05 
zpráva: Čau "Carveři" mě ty vaše návody a teorie připadají SLOŽITÉ A KOMPLIKOVANÉ jak budík. Že carving "videálu"=řezané oblouky s vyloučením smyku-to ví celý svět. Relizace je snadná: rozložíte váhu symericky naobě moderní carvingové lyže, překlopíte je holeněmi na hrany a ony díky svému "krojení" začnou zatáčet.Vzniknou odstředivé síly které kompenzujete vkloměmím pánve a trupu dovnitř oblouku (když se vkloníte moc,padnete na hubu, stejně jako když se vkloníte málo=dynamická rovnováhy z fyziky pro cca 7.obecnou). No a kdyžuž "jedete do lesa", tak ty kolena a pánev zase posuňte nad lyže - přestanou zatáčet a můžete to zopakovatna druhou stranu. Ti, kteří se chtějí co nejvíc unavit unavit tisíci obloučky na cvičáku, si koupí lyže conejkratší a "nejvykrojenější". Ti co to naopak chtějí smažit po hranách rychle z kopce, si koupí lyže ccana výšku postavy a s menším krojením. Začátečníci toy kličky pravda občas bez smyku nezvádnou, protože véstlyže úplně bez smyku je docela obtížná pohybová dovednost - ale neplašte se - brzo to půjde, pokud pojedeteobloučky které vaše lyže "umí" na kopci, který zvládáte. A když vám navíc poradí někdo kvalifikovaný arozumný, umíte to na adekvátním kopci v pohodě za den, dva či tři...KOMPLIKÁTORŮM se vyhněte. Ono je to totižfakt s tím moderním vybavením "snadné jak čerpadlo". Zdraví Jára (Pluskal)
Autor: Jára(Pluskal) Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Všem 20.11.2003 
předmět: Re: Carving 20:59:36 
zpráva: Mohu potvrdit, že stejně jsem se učil carvovat i já před třemi roky a bez instruktora a možnosti vidětjakéhokoli jiného carvera. Takto se naučí normální člověk řezaný oblouk za den. ALE to není ten problém.Problémem je náklon, který u carvingu musí být alespoň 40 stupňů a to je to, co učí autor v článku "Jakzačít", společně s přenesením váhy na vnitřní lyži. Takže, pokud chcete carvovat jen Easy, tak stačí návodJáryP, ale pokud to chcete pořádně naklonit a nemusí to být jen funcarving tak čtěte "Jak začít".
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 20.11.2003 
předmět: Re: Re: Carving 22:33:53 
zpráva: Jasně Míro,u zkušeného lyžaře souhlasím:))! Má už vytvořeny lyžařské dovednostmi..., ale co začátečník? Učlověka je lepší stabilita na palcové hraně plosky než na malíkové. Vyvážit vkloněný trup v rotaci namalíkové hraně přesně proti odstředivým silám-to není legrace.Říká se tomu dynamická rovnováha a vyžaduje tohodně zkušeností abysis ošklivě neustal. Pokud se začátečníkem začneš takhle, válí se Ti stále po zemi a toasi není cílem. Takže začít Easy (my tomu česky říkáme základní forma carvingových oblouků). Začít základníformou ostatně odpovídá i obecnám pedagogickým zásadám o vývoji motorických schopností (generalizace,diferenciace,automatizace...). Začít u člověka s pohybovými dovednostmi na úrovni generalizace RADIKÁLNÍMvkloněním s RADIKÁLNÍ váhou na vnitřní lyží a jinými radikalizmy....je pedagogické zvěrstvo. Označit základníformu carvingu (s jasným cílem vykroužit řezaný oblouk bez smyku) - za STAROU techniku je diletantizmus, neboťskutečná stará-klasická technika směřovala naopak k zatáčení na odlehčených lyžích a ve smyku. FUN carving sváhou na vnitřní lyži, rotací a vkloněním je vyšší formou základního carvingu a pro někoho je to cíl bližší,pro jiného vzdálenější-podle subjektivních podmínek. Že jsou v něm fantastické pocity-o tom není žádnéhosporu-spor je o výrazy v článcích na straně CARVING OBECNĚ, tam je to totiž na rozdíl od JAK začít snůškadilentantistických a lid matoucích nesmyslů :((( !!! Sory
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      JáraP 21.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Carving 01:12:24 
zpráva: ...musí to bejt fakt hustý, když si začátečník v přílišným náklonu "ustele"
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku