FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Ostatní
skupina:   středisko:  
komu:      všem 20.11.2003 
předmět: Carving-pokračování 18:58:15 
zpráva: Názor "lyžařského vědce a metodika" citovaného Danem v závěru Anticarving znáte z přechozího příspěvku. Tyhle stránky jsou z větší části bezvadným čerstvým větrem v české kotlině a najdeme tu cenné informace o lyžích, formách carvingu...Bohužel v oblasti výuky ten čerstvý vítr nějak zafoukal přes hnoják a vrcholem je Danův Anticarving. Pokud knihu Honzy Maršíka skutečně četl, potom by mu měli vrátit školné za čtení, nebo prostě lže. Z Honzovy knihy jasně vyplývá přímá cesta k řezaným obloukům bez smyku již od sjezdové průpravy! Honza za vyloučení smyku z výuky bojuje tvrdě již od roku 1972, stejně jako náš klub. To, že učit máme především na kopci, kde se žák nemusí smýkat a že zatáčet lze pouhým překlopením lyží na hrany (bez smýkání a nadskakování) prosazujeme tedy 30 let. Jen to pravda ne těch starých rovných lyžích nešlo tak snadno. Dan prostě míchá jabka s hruškami a dalšími surovinami do nenávistného guláše s bůhví jakým cílem. Teorie carvingu je potom částečně oprávněnou kritikou aplpské výuky a složitých textů z FTVS UK a současně tragickým popřením základních principů obecných věd, jako je biomechanika a pedagogoka. Při popření základních fyzikálních zákonů můžete pravda skočit z okna v dobré víře, že se máváním rukou poletíte k nebi - výsledek bude ale k sakru jiný. Totéž platí pro předkládaný návod jak carvrovat. Pokud má být JEDNODUCHÝ - tak to skutečně není. Pokud má být ODBORNÝ - ptak je to tragedie a to nemluvím o nenávistném a nacionalisticko a šovinistické...
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      JáraP 21.11.2003 
předmět: Re: Carving-pokračování 02:22:58 
zpráva: Cením si reakce Járy P, protože je mnohem odvážnější zabojovat "v týlu nepřítele" než kalit vodu jinde.
Janu Maršíkovi se omlouvat nebudu, protože on si začal a jak se říká "Carving si rozvracet nedáme".
Pokud vám připadá moje reakce nepřiměřená, myslím, že každý carvingový soud by ji posoudil jakopřiměřenou obranu adekvátní povaze útoku vedenému panem Maršíkem na carving.
Oč serioznější bylo odjiného vašeho kolegy, když svou knihu nazval pravdivě "Lyžování".
Kdo tedy lže, to ponechám naostatních. Kdo to zatouží vědět, může si obě metodiky zkusit na sobě.
Anticarving bude nově i vpřipravované rubrice články, hned nad (pod) ním může být ten váš, i ostatní články. (Budu vás informovat.)Dobře vím, že odborná i laická lyžařská veřejnost bude na vaší straně. Pokud usoudí, že lžu já, budiž mipolehčující okolností, že lžu zadarmo.
Carveři posoudí sami. To si ale budou muset tu knihu koupit (!?)...to už je skoro reklama!
P.S. Tvrdíte, že lžu a navíc anonymně, není to přesné, řek bych, že lžuDanonymně!
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku