FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Ostatní
skupina:   středisko:  
komu:      svět c 23.11.2003 
předmět: Svět carvingu 10:40:39 
zpráva: K těnto stránkám, možná se budu opakovat, tak se omlouvám. Svět carvingu je krásný název pro stránky, který sebudou zajímat o celý svět c. Na těchto stránkách je dosud prezentován extrémní c, který jezdíte a dovedete hopopsat. Ale máme zde spoustu dalších variant jízdy po hraně. Četl jsem Danův příspěvek, že se tím budetezabývat, ale připadá mi to důležitější než se hrabat ve slovíčkaření kročný-carving. Osobně navrhuji tyto"škatulky":
1.)základní (easy, tady se mohou projevit metodici-teoretici, pro nejširší veřejnost),
2.)sport(umírněný race, allround),
3.)sc (s mnoha variantami)
4.)extrem c (fun se mi nelíbí,protože to je makačka a ne žádná legrace)
5.) race c.
Autor: Hermínka Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Hermínka 23.11.2003 
předmět: Re: Svět carvingu 13:08:41 
zpráva: Umírněný race je zařazen špatně, protože i nějaký "freerace", který nemá se závodní technikou mnohospolečného je stále náročnější než fun.
Sc, si bohužel nevybavím co je.
Název "fun" siponecháme, protože to spíše znamená radost nebo zábavu než legraci a má to historické kořeny ve windsurfingu.Po obsahové stránce je název fun naprosto přesný. Pokud chceš, můžeš z něj vydělit ještě "extrémní"funcarving.
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Svět carvingu 14:23:10 
zpráva: sc=slalomcarve
Autor: Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Všem diskutujícím 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Svět carvingu 16:07:54 
zpráva: Jsem smutný. Tu a tam si čtu (a občas tam i něčím přispěju) v největších německých carvingových stránkách www.carving-ski.de). Mj. se tam docela podrobně diskutuje a polemizuje o otázkách metodiky a techniky. Jaká skvělá vizitka úrovně! Slušné, věcné, fundované, maximálně kultivované. Kdežto tady? Jeden je magor, druhý se má na magora podívat do zrcadla. Plno neukojené agresivity, netolerance, militantnosti. Nechci lacině sebemrskačsky tvrdit, že cizina je huj a my fuj, ale tyhle zdejší přestřelky opravdu moc dobrou vizitkou nejsou.
Pokud měl Anticarving posloužit především jako startér nového fóra a rozměčovač diskuse, kloubouk dolů, to jste zvládli. Taková výměna na českých lyžařských webech snad ještě nikdy nebyla. Pokud jste sledovali prosazení sebe sama nebo své filozofie, je to už slabší. Proč ty nevyargumentované kopance do Maršíka a zčásti i Pluskala, např. „snaha autora o snadný výdělek“?
Radši bych psal o technice jízdy, ale neodpustím si nyní místo toho čtyři pojmy. 1. RESPEKT: k práci jiného (jakkoli se mi nelíbí a nesouhlasím s ní), k tomu, že je třicet let lyžařským pedagogem a vzdělaným člověkem, který zdaleka nenapsal jen tuto knihu. 2. TOLERANCE: vůči názorům jiným, jakkoli jsem přesvědčený, že pravdu mám já a ne oni, 3. POKORA: vnitřní brzda, která mi brání považovat se za jediného, kdo chápe správně, a ostatní za pomýlené bloudy, 4. NOBLESA: se kterou dokážu provést výměnu názorů s oponetem na úrovni věcné i argumentační.
Zaznělo tady mnoho věcí, ke kte...
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      ivan a svět C 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Svět carvingu 17:29:51 
zpráva: Jo,jo Ivane…máš pravdu,Honza mi říkal,ať na to kašlu,ale můj „moravský“ pocit pro spravedlnost mi nedal aoplatil jsem téměř stejnou mincí-omlouvám se a děkuji za usměrnění. Jestli ta přestřelka spustí seriozníodbornou diskusi, tak to nakonec bylo dobře, ne, protože akademici i veřejnost jsou stále mlčící většina.Abych byl konstruktivní zkusím to začít. Navrhuji všem, abychom začali diskutovat tak, jak nás Ivan vyzval:slušně, věcně, fundovaně a maximálně kultivovaně. Dovolím si tvrdit, že je úplně jedno, zda text píše někdo,kdo o lyžování píše dlouhé roky, nebo někdo mladší, kdo dosud nepublikoval. Důležité je, zda je to odborněsprávně a je to čitelné pro pedagogy i veřejnost. To, že někdo z autorů již publikoval v minulosti, kdy lyže,podmínky..nebyly tak dobré jako dnes, není žádnou autorskou či odbornou invaliditou.
Dana, Hermínku aKrajíce proto chci požádat, aby se podívali na sjezdovou průpravu, vlnovku, základní oblouk a carvingovéoblouky jak v kritizované publikaci J.Mašíka, tak v našich skriptech a napsali konkrétně, co v této nosnélinii výuky ( s ohledem na to, že jde o ZÁKLADNÍ FORMU CARVINGU) považují za špatně a také to konkrétně aseriozně a odborně zdůvodnili.
A NA ZÁVĚR – carv.cz považuji za důležitý, protože pro oblast FUNcarvingu nic jiného není, je tu moře užitečných informací a jsou to komunikující nadšenci ;) Čau a pěknésvezení.
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      ivan 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Svět carvingu 16:09:51 
zpráva: (pokračování)
Zaznělo tady mnoho věcí, ke kterým bych se měl chuť vyjádřit. Řadu věcí už během tohototýdne, kdy jsem (raději!) lyžoval, vyslovili jiní. Přiznám se ale, že do této lehce „žumpózní“ diskuse ani mocvstupovat nechci (asi jako se nedívám na Kotel na Nově). Možná až se všichni nařčení i zneuznaní metodici anovátoři vybouří a předvedou svou schopnost silných slov. Nakonec nic nového, lyžaři si šli po krku už odpočátku svých dějin a na výzvu k souboji jako mezi Bilgerim a Zdarskym to jistě nebude.
Zatím pojedu zaseradši jezdit obřáky. Přiznám se, že mnohem více po vnější. Jak je zvládat hlavně nebo jedině po vnitřní totižještě nikdo neobjevil.
ivan
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku