FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Ostatní
skupina:   středisko:  
komu:      ko-za 15.11.2003 
předmět: Nechápu! 21:19:29 
zpráva: Já to nechápu. Na jedné straně píšete, že chcete šířit carvingovou víru mezi podprůměrné, průměrné anadprůměrné lyžaře, ale potom vydáváte techniku extrémního carvingu-funcarving za obecnou carvingovoutechniku. Mýlíte se, pokud si myslíte, že funcarving bude jezdit většina lyžařů, procento zůstane stejné jakoje dnes. Na Vašich stránkách se věnujete pouze fc, ale existují i jiné "kategorie" carvingu: sc, race, easyc a určitě by se ještě něco našlo. Zaměřte se na ty "obyčejné" lyžaře a naučte je jezdit po hraně(easy c)snad to nebude pro Vás ponižující.
Váš pražák, tam kde praha carving=0 (citát z vašich ideí).
P.S.Jinak blahopřeju k nejlepšímu českýmu webu o lyžování.
Autor: Hermínka Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Hermínka 15.11.2003 
předmět: Re: Nechápu! 22:57:00 
zpráva: Milá Hermínko, děkuju za P.S.
Samozřejmě si nemyslím, že budou všichni carveři brousit sníh tělem. Jentvrdím, že jakýkoli carving má stejný základ jako funcarving, narozdíl od těch, kteří tvrdí, že základemcarvingu je klasická technika. Nic rychlejšího, než základ funcarvingové metodiky pro naučení jakéhokolicarvingu neexistuje. Vymyslel to sám Walter Kuchler a opravdu to funguje.
Postupně zde popíšeme i tuneporovnatelně obtížnější cestu ke carvingu, po které voláte. Rozhodně to ale nebude pro lyžaře příliš easy...
Narážkou na Prahu myslím odbornou lyžařskou veřejnost, ne běžné lyžaře.
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 20.11.2003 
předmět: Re: Re: Nechápu! 22:58:08 
zpráva: Fakt bych chtěl vidět někoho, kdo tvrdí, že
- základem carvingu (tj.v ideálním pojetí řezaných obloukůzahajovaných tlakem do vnitřních hran lyží) je
- klasická technikatechnika (zahajovaná odrazem z hran naodlehčených lyžích a ve smyku - tj. klasická francouzská a rakouská technika).
Takového magora jsemskutečně ještě nikde neviděl. To jsou fantasmagorie a Hermínka má pravdu - forem carvingu je víc a tenhle webse soustřeďuje pouze na extrémní FC a ostaní degraduje na něco podřadného=dokud nejezdíte extrémní FC, nevítenic o carvingu, nemáte v něm jasno, mlžíte... Prostě pokud ještě neumíte extrémní FC nebo se o něj již odlyžařského batolete rovnou nepokoušíte - jste podřadný lyžař. Fakt krajané - bezva. To se ta moje milovanámorava zas jednou předvedla :(((
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      JáraP 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Nechápu! 00:28:06 
zpráva: Pane Pluskal, pokud chcete takového člověka vidět ("Takového magora jsem skutečně ještě nikde neviděl"),podívejte se po ránu do zrcadla, protože vy chcete v metodice základního lyžování nahradit pojem "kročnýoblouk" pojmem "carvingový oblouk" a to je podobné, jako načepovat do diesla benzín . Kročný oblouk jeprvkem staré techniky a v carvingu nemá co dělat. Jezdím carving teprve 3 roky (vy už 30let) ale kročný obloukjsem nikdy nepoužil ani já, ani mí přátelé, učitelé, či žáci. To je jen berlička pro ty, kteří se carvingnikdy nenaučí, protože mají natvrdo zažitou klasiku. Tělo by to zvládlo, problém je, bohužel, v hlavě.
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Dan 23.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Nechápu! 04:03:58 
zpráva: Dane promiň, ale do zrcadle se budeš asi muset podívat sám ;) - protože tuhle blbost tvrdíš jen Ty. Kročnéoblouky (což je velmi nešťastný název vnucený nám FTVS UK místo názvu řezané) byly rovnou od roku 1972deklarovány jako oblouky s vyloučením smyku. Že se to na starých lyžích mnohým nevedlo, nemění nic na tom, žetato technika KROČNÝCH/ŘEZANÝCH/ S… oblouků smyk od začátku vylučovala. Tady nejde o název, ale o základníprincip zatáčení – zahájeni a vedení lyží tlakem do vnitřních hran a s vyloučením smyku. Ty prostě míchášjabka s hruškami a pleteš si kročné oblouky se starou klasickou francouzskou/rakouskou technikou. Ty tři rokya přeškolení ze snowboardu lecos vysvětlují-tvrdíš nesmysly. Ono je to otrava, když se člověk prezentuje jakonovátor a zachránce a ukáže se, že ty principy svět zná už léta, co? Moc se to nehodí do krámu, že? Alepojďme od špičkování k reálné skutečnosti. FUN Carvig jsme skutečně neznali a většina z nás dosud FUNcarvingové oblouky jen zkouší. Jejich pojetí je podstatně náročnější než ZÁKLADNÍ (EASY) Carving a ve FUN jstejistě odborníci a díkybohu o něm také publikujete. V tom, co je to ta STARÁ/KLASICKÁ technika , respektiveŘEZANÉ/KROČNÉ/CARVINGOVÉ máte naopak trochu zmatek a proto se to pokusím v následujícím textu osvětlit víc.Doufám, že Ti jde o věc a ne o humbuk, jinak je to zbytečná debata :)
Autor: JáraP Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      JáraP 21.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Nechápu! 01:44:19 
zpráva: Myslím, že "JAK začít" není míněno jak začít s lyžováním, nýbrž s carvingem či funcarvingem. Takto začínat scarvingem může jen alespoň průměrný lyžař. Bez smýkané techniky se samozřejmě neobejde ani funcarver, protoženěkdy se prostě zpomalit musí.
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 21.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Nechápu! 02:39:51 
zpráva: Mirek pochopil.
Metodika úplného začátku je ve výrobě. Stejně jako rozšíření ostatní metodiky, která jez loňska.
Carving má jiné techniky na zpomalení i zastavení. Smyk (a třeba i pluh) jsou zde jen nouzovébrzdící prvky.
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 16.11.2003 
předmět: Re: Re: Nechápu! 16:21:25 
zpráva: Jsem zvědavý na Vaše pojednání o "ostatním carvingu", zatím míříte pouze do 2% lyžařské populace, která fcjezdí nebo je schopná ho jezdit. Sc a race c je dalších možná 10%, no a potom je ten zbytek, který stačínaučit jízdu po hraně, tzv. easy c a to je jistě pedagogická výzva.
Vaše dosavadní texty beru pouze jakopříspěvek k fc, to znamená, že oslovujete těch 2% a to je pro webové stránky málo.
Hermínka zPrahy......
Autor: Hermínka Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Hermínka 16.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Nechápu! 17:13:33 
zpráva: Pardon ... s tím jménem ..to je fakt trapas...
Jinak mě připadá, jako byste moji odpověď vůbec nečetl.
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc 16.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Nechápu! 19:14:50 
zpráva: Jestli myslíš můj nick, tak ten je o.k. Tvojí odpověď jsem četl, ale že fc je základ jakéhokoliv carvingu stím nemůžu vůbec souhlasit. W.Kuchler se pasoval na gura carvingu v evropě (hlavně díky německémuskimagazinu), ale vývoj jde dál a jeho teorie o funcarvingující široké veřejnosti se ukázaly mylné.
A ztvé odpovědi a z těchto stránek jsem pochopil, že jste s Kuchlerem názorově blízcí.
Nechci ti do tohokecat a dovedu si představit co tyto stránky stály práce a peněz, takže moje názory na tento web ber jakoprvní dojem. Protože ještě není sníh, tak tady aspoň rád pokecám o lyžování a carvingu.
Čau
Autor: Hermínka Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Hermínka 16.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu! 21:24:58 
zpráva: To, co tady tvrdím, mám prakticky ověřeno na desítkách lyžařů nejrůznější úrovně. Všechno, co mi tu tvrdíš,jsem už někde četl. Nebýt Kuchlera, a jeho teorie (a hlavně praxe) tak sem po těch deseti letech snowboardinguna lyže v životě nevlezl. Vzhledem k tomu, že k němu mám opravdu názorově blízko, vím, jak neznatelná jehranice mezi umírněným funcarvingem a "obyčejným"carvingem.
P.S. Kvůli tomu "pokecání" to tu je!
Autor: krajíc Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      krajíc a Hermínka 17.11.2003 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nechápu! 11:23:47 
zpráva: No nejdriv musim projevit nadseni z toho, ze se tu forum pomalu rozjizdi. vyborne aspon mam dalsi zachytnejbod na internetu :o).

Co se tyce vaseho "sporu" nebo spise "pre" tak musim potvrdit, ze Krajícje opravdu schopnej naucit jezdit po hrane temer kohokoliv za cca 4 dny na svahu. Sam jsem si diky (nejen)nemu ujasnil co a jak mam delat :o). Protoze kdyz jsem si zkousel predtim na svahu hranit tak bez teoretickeprupravy jsem tam furt cpal vahu na vnejsi nohu a na tom se shodnem, ze to asi moc nejde. Ale ja jsme asi byldocela snadnej objekt na preroubovani.
Autor: PJGepr Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku