FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Lyže
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 25.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 23:28:15 
zpráva: Jardo, rád bych ti taky nějak pomohl, protože tyhle manýry výrobců/dovozců/prodejců mě vždycky vytočí. Právě řeším reklamaci koloběžky tuzemského výrobce, firmy HOTA a rozhodl jsem se pro následující postup: Státní zkušebna, Černé ovce (ČT), reklamace přes právníka.
Jestli pošleš fotky + popis, udělám z toho stránku s adresou carv.cz/head, takže to bude, pravděpodobně nejnavštěvovanější stránka firmy v ČR.
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Dan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 09:48:49 
zpráva: CIT: "Jestli pošleš fotky + popis, udělám z toho stránku s adresou carv.cz/head, takže to bude, pravděpodobně nejnavštěvovanější stránka firmy v ČR."
No to se Boris po**re. Počítej, že jak se to domáknou, začne ti vyhrožovat žalobou.
Jinak jsem rád, že se na to díváme podobně.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Dan, Ivan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 07:26:13 
zpráva: Pánové díky za rady a pomoc. Dane pošlu ti mailem fotky a popis (na Ivana nemám adresu, ale on se v případě zájmu s tebou určitě dokáže spojit) a pokud posoudíš, že mnou zmiňované "nepřesnosti" jsou skutečně hodny reklamace, tak bych nejdříve sám zkusil kontaktovat přímo výrobce a kdyby to nepomohlo, tak můžem jejich nekvalitu zveřejnit. Stále ve mě totiž vrtá červíček pochybností, zda ty rozdíly opravdu jsou na reklamaci, nebo je to jen můj strojařský pohled, který mi říká, že i milimetr (natož dva) je taky míra.
Autor: jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda, dan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 10:36:06 
zpráva: Jardo, už jsem to dostal a viděl.
1. Pro začátek: poněkud mi vadí, že tady té rozpoutané diskusi nepředcházelo poslání dosavadní dokumentace, tedy korespondence s Aspenem/Headem. Teprve potom jsme měli nad už učiněnými kroky diskutovat. (Já tady vyslovuju pochybnosti, jestli vůbec Aspen komunikoval s Headem, ale teď vidím podle přiloženého, že zřejmě ano - správné by ale bylo, aby poslali originální odpověď od Headu, ne jen jejich "překlad".)
2. Že to nelícuje tak, jak je technik zvyklý, je fakt. Pravda taky je to, co jsem původně v předchozí své reakci začal psát, ale pak smazal - vrchní fólie nebývá přesně vycentrovaná a její grafické prvky mohou mást.)
3. I když chápu touhu i nárok zákazníka mít vše co nejpřesněji, platí mé oblíbené úsloví "it´s no rocket engineering". Prostě určitá tolerance funkčnosti nevadí.
4. Blbý je, když šroub v oválném otvoru je namontovaný tak, že už nedává při průhybu lyže prostor. Tedy např. šroub na konci desky by byl v otvoru úplně vepředu. Já takové montuju spíše ke konci a považoval bych umístění úplně na zadním konci až v polovině za OK. V obou případech je tam vůle na průhyb.
Z obrázků nevidím, jak to v konkrétním případě je.
Vzal bych v úvahu taky to, že tahle podložka je poměrně měkká a stejně by se prohnula, i kdyby oválné díry nebyly (původně kdysi taky nebyly, pamatuju, když je se slávou zavedli).
Já vím, že to jako technik těžce neseš, ale vážně bych si rozmyslel, zda a do jakých bojů se pouštět (to, že se obrátíš přímo na Head, vidím poněkud jinak poté, co se tím zřejmě opravdu zabývali).
V těchto situacích je to vždycky na rozhodnutí "bojovníka", nakolik mu stojí za to bojovat. Tohle rozhodnutí za tebe nikdo neudělá.
5. I když jsme v EU, trochu chápu Martina Sýkoru, resp. Aspen, že asi nejsou nadšení z reklamace lyží koupených v cizině. (Btw, ani nevíme, kdes je koupil - kamenný krám? internet? jinak?)
Já osobně bych taky viděl rád ty šrouby přesně, ale bez toho, abych si to prohlídl a zprohýbal osobně, nedokážu říct, jestli bych to nechal plavat, nebo ne.
(Zcela upřímně, já bych si tam tu desku nenechal a vrazil bych tam lepší - tahle lyže by si ji podle všeho zasloužila. Některýho Vista WC, jak jsem zmiňoval už minule.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      ivan, dan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 12:12:00 
zpráva: Pánové smekám klobouk, doufal jsem, že se na můj dotaz aspoň někdo ozve a poradí co udělat s podložkou a vy poskytuje pomoc, v jakou jsem ani ve snu nedoufal.
Ještě pro dopřesnění - já ty lyže původně vůbec reklamovat nechtěl a ani nebudu - přece jen jsou koupené venku i když v kamenném obchodě a s 1/2roční zárukou, byly už údajně 1 týden ježděné (snad moc víc ne, povrch i skluznice jsou jen s drobnými škrábanci) a spolu s vázáním přišly na 350Eur, což se mi jevilo jako rozumná cena.

Jestli teda můžu ještě požádat o radu:
1, koupil bych Vist WC (kde?, je jediným dovozcem, prodejcem JP Sportservis?)

2, tím budu mít doma:
a) lyže - Head iXRC (170cm)
Fischer RC 4 Race SC (155cm)
b, podložky - Tyrolia CP 13 z Headů
- 13mm čistě plastovou 2 dílnou z Fischerů s oválnými
otvory
- 2ks Tyrolia Super Carve Plate 23mm, (dvoudílný
plast s gumou, ale jen kruhové otvory)
- Vist WC
c, vázání - Tyrolia Free Flex 14+
- Tyrolia LD 12 Cyber

Jak to co nejlépe zkombinovat?
Chtěl jsem dát na Fischerky Tyrolii Super Carve + Tyrolii FF 14 a na Headech nechat tu jejich + LD12 Cyber.
Teď bych to spíše viděl :
Head iXRC+Vist + Tyrolia FF14
Fischer + Tyrolia CP 13 z Headů (už dobře namontovaná) + Tyrolia LD 12 Cyber .
Nebo úplně jinak?

3, můžete prosím doporučit servis nejlépe někde mezi Olomoucí a Ostravou (případně na cestě mezi Ostravou a Hradcem Králové), kde ty montáže solidně zvládnou.
Díky za rady.
Autor: jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 31.10.2011 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 09:24:12 
zpráva: Ahoj!
Máš zkušenosti s podložkou TYROLIA PLATE 23 super carv?
Nevíš jestli se hodí na FCT 145?
Dík.
Autor: Rudo Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 13:10:53 
zpráva: Jestli chceš jít do toho Vistu, mailni na : pospisil01@volny.cz, to je dovozce (Jan Pospíšil). Poraď se s ním, jakou desku, a kde to v té dané oblasti dobře namontujou.
Protože se na těch H. bude jezdit rychleji, byla by FF 14 vhodná, na slalomku ti stačí LD 12.
Jestli chceš funcarvovat, chtělo by to spíš tu Super Carve Plate (oválný díry jí začali dělat až tuším poslední rok nebo dva, já ji měl taky bez nich, a fachčila ok), jako slalomka by snesla i tu CP 13 (LD 12 by měla mít 31 mm, tak si spočítej, jak bys byl s čím vysoko.) Zbylý desky, hlavně ty 23 mm, by ti asi Dan mohl přes bazar slušně prodat, vysoká deska už je vzácnost.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      ivan 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 18:36:56 
zpráva: Ještě mě napadla jedna možnost - pokud by to ty Heady nedegradovalo, tak na ně dát tu Super Carve Plate (kupoval jsem je tuto i loňskou zimu a díry měly pouze kulaté, lišily se jen barvou) + FF14 což i s lyží dá výšku nějakých 55mm. Navíc Tyrolia k té desce přímo FF doporučuje. Pokud by to ale mělo výrazně zhoršit vlastnosti lyže, tak opravdu raději koupím Vist.
Tu slalomku použiju na fun, tak maximálně 5% z celkové doby (když je pěkný manšestr a liduprázdno), má potom smysl smontovat Super Carve + LD 12 (dohromady s lyží 65mm), nebo stačí jen CP13 + LD 12 (55mm)?
Autor: jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 19:03:52 
zpráva: Když nefunuješ, tak bych tu 23 mm desku nedával - pokud si pamatuju, byla trochu do kolíbky a na koncích asi přenos tlaků není úplně dokonalý. 55 mm stačí ve WC, mělo by stačit i nám - pokud tedy nemáš problémy s bootoutem, třeba kvůli hodně široké botě.
Radši bych Super Carve Plate prodal funařům.
Tím je i řečeno, že bych tuhle vyloženě funovou desku nedával na sportovní univerzálku jako ty Heady. To už bych tam nechal tu CP 13 a kdyžtak jen pozvedl nějakým tím plastem.
Je vůbec otázka, jestli dávat peníze do toho Vistu - ale to si musíš rozhodnout sám. Měl jsem kdysi možnost jet na obřačce Stockli s CP 13 a stejné s Vistem WC - rozdíl to byl, ale jestli někomu stojí za ty peníze, co zaplatí za Vista (3000-3800), když už navíc CP má, musí si rozhodnout on podle své peněženky a svých osobních nároků.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 26.07.2005 
předmět: Re: Head iXRC 1200SW 10:06:30 
zpráva: Myslím, že by bylo pro Heada levnější i efektivnější, kdyby místo placení dámy na reklamačním oddělení lyže v tichosti vyměnil. Když je něco vidět pouhým okem bez měření a ještě na první pohled, je to důvod reklamace. Na posuv desky při průhybu lyže u pravého šroubu už opravdu moc nezbylo. U fotky bočního rozdílu je ale fakt třeba změřit vzdálenost od hrany lyže, to mají pravdu. Zkus to, Jardo, opravit, jinak je to hotová stránka! Ivanovi sem to přeposlal.
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku