FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
Lyže
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 28.07.2005 
předmět: Re: Výška nad sněhem 10:01:03 
zpráva: Tohle se řešilo už dávno v počátcích karvování a radikálního naklánění. Pro běžnou praxi stačí cca 50 mm. Já se např. držím FISových 55 mm pod patou. Problémy mají chlapi s velkou nohou a širokou botou, když se umějí naklonit tak, že jdou do boot-outu. Ti ať si přidají, do cca 65 mm no problem s jakýmikoliv lyžemi.
Lišit lyže na krátký a dlouhý oblouk už je IMO zbytečné. Sice teoreticky v krátkém slalomovém oblouku nestíháš jít do takového náklonu jako v delším, ale je to v praxi spíš teorie (kdo nikdy neudělá na slalomce alespoň střední oblouk? i závodník ano, když má brány až dosavadních 15 metrů od sebe).
Prostě když botou neškrtám o sníh, je to pro mě OK.
Zajímavější může být někdy pohrát si s předozadním náklonem. Neptej se ale na hodnoty nebo úhly, nelze stanovit, je individuální.
Systémy jsou v tomto bohužel dané a s výškou ani náklonem nic nenaděláme. Klasicky šroubované vázání jde alespoň vypodložkovat a tím individualizovat.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:       12.08.2005 
předmět: Re: Výška nad sněhem 11:19:38 
zpráva: Asi si budu muset zahrát na kutila a přidat něco pod railflex. Při zvětšování náklonu mi to vždy v určitém bodě hladce ustřelilo (bez smyku, prostě jsem hned letěl). Přezky na botách nebyly rozepnuté, navíc nejsem takový borec, abych na sněhu téměř ležel, takže jsem předpokládal, že boot-out to nebyl. Ale,! mám botu 30,5 takže asi přece.?
Autor: martin Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      martin 16.08.2005 
předmět: Re: Výška nad sněhem 07:03:39 
zpráva: Martine,pokud by ti stačila Tyrolia super Carve Plate (23mm), tak mi napiš na mail, jedna mi ještě zbyla.
Autor: jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      vsem 15.08.2005 
předmět: Rez 19:10:35 
zpráva: Nazdar lidi potreboval bych poradit, na hranach mejch Sportenu se objevila rez, bylo to nekdy u prostred sezony ale protoze sem je nikdy nenechaval mokre dost me to udivilo, z boku se cast rzi uz ojezdila ale na spicich (vsech 4 :)) zustava. Co s tim? Lyze este nebyly v servisu so po . sezone, takze pomohli by naostreni hran -> brouseni rzi? A co mam delat aby to nerezlo dalsi sezonu znovu? Je dobre na konci sezony navoskovat lyze i pres hrany? A povolit vazani aby material netrpel? odpovezte
Autor: Sagi Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Sagi 15.08.2005 
předmět: Re: Rez 21:53:28 
zpráva: Zdar Sagi, nevozils je na střeše auta? Mohly chytit sůl. Nebo sou to ty kraťasy? Po sezoně by aspoň lehce asi přebrousit chtěly a potom hrany nakonzervovat lehkým olejíčkem, třeba na kola, šicí stroje.
Hlavně žes vojezdil rez zboku...to asi jezdíš po hranách ...
Vázání se ti už na ty 3 měsíce povolovat nevyplatí ...
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Dan 16.08.2005 
předmět: Re: Rez 19:19:23 
zpráva: Jo jsou to ty kratasy, takze na strese auta nebyly, dik za ty rady. Sporten mi vesele oznamil ze se na tohle zaruka nevztahuje takze se s tim muzu jit vycpat, ale ja si myslim ze to po prebrouseni zmizi. A na ty lyze fakt jen chvala, ono to ani jinak nez po hranach nejde a navic se ani nejde zaklonit takze po par padech na prdel sem si vychytal predozadni rovnovahu a na konci sezony sem uz brazdil male ceske kopecky jak dabel. Carv je neco uplne jinyho nez to smykany navic ta obrovska accelarace v oblouku tim ze se jede po hranach je naprosto bozi, takhle rychle se nerozjedu ani kdyz pojedu susem. Muj problem je v tom ze nevim co vsechno v carvingu delam spatne, napr. nevim co s rukama, jezdim bez hulek... PRoste bycvh potreboval zkusenyho carvera kerej mi rekne tohle a tohle delas spatne. Jinak zatezovani vnitrni lyze uz delam automaticky a padu pak bylo minimalne. Jen jizda pozadu mi moc nejde. Ale na skocich je to s temahle lyzickama parada :) Uz se tesim na sezonu, doufam ze rodice premluvim aspon na Spindl protoze Sumava mi uz leze krkem, i kdyz takovej Velkej Javor na Nemeckej strane docela ujde...Ale to uz musim mit plnou kapsu eur a plnou hubu Entschuldigung :)
Autor: Sagi Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Sagi 17.08.2005 
předmět: Re: Rez 23:09:07 
zpráva: Tos nemusel volat do fabriky, to bych ti řek taky. Reznou asi všechny hrany (snad kromě plazma edge), proto je potřeba je přes léto nakonzervovat.
Jestli si chceš zacvičit na kraťasech v partě, s instruktorem, sleduj od září/října naše kurzy. Prosinec-Kaprun, březen-J.Lázně. Brněnská fakulta dělá v prosinci Špindl.
Autor: Dan Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      ivan 28.07.2005 
předmět: Re: Výška nad sněhem 10:26:07 
zpráva: S těmi 55 jsem na tom stejně :-) Jen mě zaráželo, že spousta běžně prodávaných setů (i těch co stojí na vrcholu jednotlivých řad) se dostává tak maximálně na 40-45mm. Berou to výrobci tak, že sportovní lyžař si už holt poradí sám?
Autor: jarda Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      jarda 28.07.2005 
předmět: Re: Výška nad sněhem 11:28:26 
zpráva: Já za ně nemůžu mluvit, jak to berou. Asi si říkají, že to stačí, třeba se i sichrujou, aby na ně nikdo nevytáhl "nebezpečnou sestavu", asi je to tak i výrobně nejjednodušší, ...? A ono to upřímně řečeno většinou stačí. Souhlasím ale, že by drahý model sportovní lyže neměl končit na 40-45 mm. Když je to nasouvací apod. systém na plně integrované desce, tak si už nikdo neporadí :-(((.
Autor: ivan Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku