FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
OstatníTechnika jízdy
skupina:   středisko:  
komu:       04.03.2004 
předmět: 10:13:10 
zpráva: Pred 3 dny jsem koupil carvingy (160cm/9m) a uz bych nikdy nemenil zpet. Po dlouhe dobe me lyzovani zase bavi.Mrknete na http://www.volny.cz/xfrenkie/carvnorm.avi
Autor: tomas frankl Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      tomas frankl 08.03.2004 
předmět: Re: video 08:30:11 
zpráva: k tomu videu. Jestli zacinas tak docela dobry. Zkus sirsi stopu, vnitrni koleno vice dovnitr oblouku, rucedopredu takhle vypadas jak orel a navic je tahas za sebou takze se dotavas lehce do zaklonu a ramenanenaklanet ke svahu, hlavne v konci oblouku. Snaz se tlacit vnejsi trochu vic dolu. Omezit vertikalni pohyb.zkus nechat lyze pod sebou projet bez zvedani tela smerem nahoru tak velke odlehceni pri carvingunepotrebujes.
Autor: noshaq Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      noshaq 08.03.2004 
předmět: Re: Re: video 08:42:59 
zpráva: S tim vertikalnim pohybem naprosto souhlasim. Hned jak jsem se videl, tak mi to strelilo do oci. Vertikalnipohyb i uzka stopa je asi pozustatek po smyku. Doufam ze se toho brzy zbavim. Tahani rukou za sebou jsem sivsiml az diky tvemu prispevku. Naklaneni ramen nerozumim. Myslis tim rotaci horni casti tela do oblouku? Jinakurcite diky za tvoje pripominky. PS: Byl to muj 2. den v zivote na carvingach.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 08.03.2004 
předmět: Re: Re: video 20:26:10 
zpráva: Myslel jsem tlacit vnejsi rameno smerem dolu aby jsi dostal vice vahy na vnejsi lyzi (no flamewar please) alejak se tak divam tak to neni az tak zle. Vsiml jsem si toho az v poslednim oblouku a tam to bylo tim, ze jsise snazil o 360. Nejde to moc dobre videt, ale rotace do oblouku tam myslim neni nijak zvlast patrna. Libi semi ze se nebojis pustit si lyze pekne od tela a zbytecne se nebabras rukama ve snehu. Jen tak dale a nenech seovlivnit tim co je poradne jezdeni a co jenom fun.
Autor: noshaq Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      noshaq 09.03.2004 
předmět: Babrani se ve snehu 08:38:25 
zpráva: OK. Jinak s tim babranim se rukama ve snehu jsi to trefil. Hodne lidi se snazi o kontakt se snehem za kazdoucenu ale jeste netusi, jak vykrojit oblouk a pak to vypada dost priserne. Myslim, ze v carvingu jde o kontaktse snehem az v posledni rade. Kdyz jsem to ze zacatku zkousel bez hulek, tak jsem mel pocit ze nevim co srukama, a pripadal jsem si jako sasek. I dnes jezdim bez hulek jenom kdyz jsou idealni podminky a muzu obloukyrezat v opravdu velkem naklonu.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:       08.03.2004 
předmět: VIVAT CARVING 19:37:29 
zpráva: Lidičky tak když sem letos dopiloval smýkavou techniku a říkal sem si že už sem goood lyžař a že mě to alepřestává bavit, pokukoval sem po svahu a viděl sem 1 lyžaře ze 100 co jede jaksi jinak.Vedle těchto carveerůvypadala stará technika poněkud nudně.Řekl sem si, že to taky zkusím(lyže na to mám) a začal sem se tedy učitcarving.Ze začátku žádná prdel ale jak se povedl 1. řízlej oblouk tak sem věděl ze to je to pravý.Sháněl semteoretický info jak na to a po 4 dnech na svahu sem se naučil poměrně slušnej carv(čistej fun to ještě neniale to domakám) Jste dobrej sajt kterej trochu rozvířil vody lyžování u nás, ale tak to má bejt. Jen mám párpřipomínek: 1) Nezavrhujte starou školu, má taky svý kouzlo,ne každý je na carv stavěnej a ne všude je na carvvhodnej povrch a hlavně těžko se někdo bude učit lítat po svahu hned carvingem když ani nemá stabilitu v nohoua neumí dole zabrzdit.Jak ste psali že se carv naučí spíš novic než člověk se starou technikou tak to musímnesouhlasit,já díky ní umím ovládat lyže a sem na nich jistější. 2) jaksi podvědomě vštěpujete lidem že jedinýsprávný carv je ten se max zatížením vnitřní lyže ale to platí jen pro fun.(k tomu se přece každej,kdo chce odcarvingu víc dopracuje časem sám,stejně jako mě to nedá a zkouším to). Kdo jednou čuchne k carvu tak ho tonepustí a je perfisch že když neni sníh tak je tu alespoň www.carv.cz
Autor: kozleek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      tomas frankl 05.03.2004 
předmět: Re: 09:02:04 
zpráva: Zdar XFrenkie, koukal jsem že surfuješ na Olešné. Kam tady na ostravsku jezdíš carvovat? Já furt hledám nějakémísto kde by to stálo za to, ale je to bída. To video je bohužel v jakémsi kodeku, který moje XP neumí, takžeto nemám jak vydedukovat.
Autor: Aleš Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 05.03.2004 
předmět: Re: Re: 09:56:56 
zpráva: Díky, už to hraye!
Ta sjezdovka vypadá dost dobře - široká rovná, bez lidí. Akorát že pro mě z Frenštátuje to dost z ruky. Tak asi zkusím to večerko na Skalce, když na Shellce dávají kartičku na 10% slevu. Mmch:jak se tam přesně jede - mají od Poruby cedule? Je to někde směrem na tu bývalou sjezdovku s paintballem, nebojsem úplně mimo? Na jejich webu jsem to nenašel :-(
Autor: Aleš Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Aleš 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: 14:43:20 
zpráva: Ze smyčky jedeš dál směr Vřesina, a jak skončí domy a po pravé straně budeš mít porubské koupaliště, tak sebudeš dívat po ceduli Sportovní areál Skalka (odbočka doleva). Dál už to nemůžeš minout. Navíc pokud pojedeš kvečeru, tak to tam bude svítit už zdaleka. Mezi 8-9 tam ještě asi pár lidí bude, ale po 9 hod. se to obvykleúplně vylidní. Pěkné carvování a po víkendu se když tak ozvi, jak jsi dopadl. Kdybys to nemohl najít, klidněse ozvi na 603440545 a jí tě navedu na cíl.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: 14:53:58 
zpráva: Díky, tak to už vím. Byl jsem tam v létě 2002 ale to tam byl jen rozbitý starý vlek u zarostlého svahu a unimobuňky zaprasené od paintballu. Asi to tedy opravili. Tak ti přeju čistý oblouk. Aloha někdy na svahu či nasurfu!
Autor: Aleš Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Aleš 05.03.2004 
předmět: DivX 09:39:48 
zpráva: V tom odkazu se vlodila na konec tecka. sprava URL je http://download.divx.com/divx/DivX511.exe
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Aleš 05.03.2004 
předmět: Re: Re: 09:34:30 
zpráva: Jsem z Ostravy a jelikoz mame chatu v Jesenikach kousek od Krnova tak asi nejcasteji jezdim do StarychPurakrtic. To video je taky odtamtud. Sjezdovka ma celkem idealni sklon. Vice na http://www.krsta.cz/. Jinak obcas zajdu v Ostrave na skalku ( http://www.skalkaostrava.cz/. Obzvlaste nocni lyzovani od 20 do 22 je celkemfajn. Malo lidi na vleku a tim padem i prelativne prazdna sjezdovka. Jinak to video je v DivX 5. Kodekstahnes z http://download.divx.com/divx/DivX511.exe.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      tomas frankl 04.03.2004 
předmět: Re: 16:26:58 
zpráva: Můžu se zeptat, co máš přesně za typ lyží? S těmahle parametra jsem žádný lyže zatim neviděl. Jinak pokudpřecházíš na carvingový lyže z rovnejch, tak je to šok v kladnym smyslu slova.
Autor: Martin Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Martin 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Radius 9m 17:00:40 
zpráva: Koupil jsem je v bazaru. Jsou to Head Cyber X 80. Radius na nich neni primo uveden, takze jsem to pocitalpodle kalkulacky na techto strankach a tam mi vyslo neco malo pres 9m. Kdyz jsem se ale dneska dival , takjsem tu lyzi meril blbe, protoze do kalkulacky se dava delka lyze a ne delka aktivni hrany. Takze podle novehovypoctu ten radius vychazi 12,5m (111/63/99) za coz se hluboce omlouvam. Ale nic to nemeni na na tom, ze jsemdo nich uplne blazen :-) Jinak po carvingach jsem uz delsi dobu pokukoval, ale takovy pozitek jsem faktnecekal. Ta hra s odstredivou silou je naprosto jedinecna. A to je nejspis jen zacatek... PS: Ale nohy z tohoboli pekelne.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Radius 9m 22:55:11 
zpráva: Taky jsem s tim mel problemy...Sice by to do me pri me muskulature nikdo nerekl, ale jo. Je dano tim, ze nohyjsou delsi cas ve flexi...(zkus si sednou ke zdi, nohy do praveho uhlu a jak dlouho vydrzis=dobry trenink nasilu) Pred sezonou jsem pak chodil trosku do posilovny a pomohlo to(nebo jsem se vyjezdil). se zaklonem tonema podle me nic spolecneho.
Autor: Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:       05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 07:59:46 
zpráva: Myslim, ze krome toho, ze oblouk je vyrazne delsi nez u klasickych lyzi, je taky mnohonasobne vetsi onaodstrediva sila, kterou musi nohy udrzet. Jinak teziste vpredu vpredu mirne pomaha, ale mnohem vic zbezpecnostniho hlediska. Odzvlaste pri ukoncovani oblouku. Kdyz se clovek zapomene, tak ty lyze opravdudovedou cloveka katapultovat neskutecnym zpusobem. Jeste ted me boli prdel :-)
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 19:36:25 
zpráva: Ahoj XFrenkie!
To, co tě posadilo v závěru oblouku, to byl velký záklon, to od čeho tě bolí nohy, to jemalý záklon. Nárůst síly v oblouku není tak hrozivý. Pro náklon 45° vzroste síla do nohou na 1,4 násobek tvéhmotnosti. Pokud nejedeš extremní funcarving čistě po vnitřní, není důvod k bolesti nohou. Můžeš si tovyzkoušet, sjeď si sjezdovku v mírném záklonu a potom s těžištěm, co nejvíce vpředu. Co je správně, tiprozradí nohy. Nekecám tady bez zkušenosti, také jsem začínal a vím o čem mluvím. Pokud mi nevěříš, přečti sizde články v technice jízdy. Těžiště vpředu je základ, zlepší zakrojení špiček lyží, zvětší jejich prohnutí asníží namáhání nohou.
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 23:20:25 
zpráva: Ahoj! Ono taky záleží na tvrdosti lyží, bot a typu podkladu. Osobně můžu srovnávat jízdu na měkkých lyžích směkkými botami a tvrdším vybavením. Prvním případě to byla brnkačka, ale kvůli tě botám jsem měl otlaky naholeních:-(. Tehle rok jsem lyžoval na tvrdším vybavení a je to daleko větší námaha na nohy hlavně kolena.Osobně mi největší problém dělá dostatečně prošlápnout lyži ve větší rychlosti nebo na tvrdém povrchu. Žádnejsvalovec nejsem, ale těch 1000 - 2000 km na horskym kole najedu. Bohužel na podzim jsem to kvůli studiu na VŠodflákl, tak je to znát:-(
Autor: Martin Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Radius 9m 22:33:45 
zpráva: Ahoj!
Jen poznámka k bolesti nohou. Nejspíš to způsobuje lehký záklon, který na klasických lyžích nevadí.Zkus posunout těžiště víc dopředu a hlídat ho vpředu v průběhu celého oblouku. Jinak jízda vypadá dobře.
Přeji mnoho zdaru!
Mirek
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku