FOTOINZERTVOLBA LYŽÍFÓRUMANTICARVINGFOTO-VIDEO
www.carv.cz
 
 
  
E-SHOP Osobní odběr SKIcentrum BRNOKurz FUNCARVINGURYCHLOKURZY carvinguTESTcentrum LUSTI

Jak na Krym?

Slovanství.cz

Slovanská kultura.cz

Čtení >>    Přidat zprávu do stejných rubrik >>
OstatníTechnika jízdy
skupina:   středisko:  
komu:      tomas frankl 04.03.2004 
předmět: Re: 16:26:58 
zpráva: Můžu se zeptat, co máš přesně za typ lyží? S těmahle parametra jsem žádný lyže zatim neviděl. Jinak pokudpřecházíš na carvingový lyže z rovnejch, tak je to šok v kladnym smyslu slova.
Autor: Martin Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Martin 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Radius 9m 17:00:40 
zpráva: Koupil jsem je v bazaru. Jsou to Head Cyber X 80. Radius na nich neni primo uveden, takze jsem to pocitalpodle kalkulacky na techto strankach a tam mi vyslo neco malo pres 9m. Kdyz jsem se ale dneska dival , takjsem tu lyzi meril blbe, protoze do kalkulacky se dava delka lyze a ne delka aktivni hrany. Takze podle novehovypoctu ten radius vychazi 12,5m (111/63/99) za coz se hluboce omlouvam. Ale nic to nemeni na na tom, ze jsemdo nich uplne blazen :-) Jinak po carvingach jsem uz delsi dobu pokukoval, ale takovy pozitek jsem faktnecekal. Ta hra s odstredivou silou je naprosto jedinecna. A to je nejspis jen zacatek... PS: Ale nohy z tohoboli pekelne.
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Radius 9m 22:55:11 
zpráva: Taky jsem s tim mel problemy...Sice by to do me pri me muskulature nikdo nerekl, ale jo. Je dano tim, ze nohyjsou delsi cas ve flexi...(zkus si sednou ke zdi, nohy do praveho uhlu a jak dlouho vydrzis=dobry trenink nasilu) Pred sezonou jsem pak chodil trosku do posilovny a pomohlo to(nebo jsem se vyjezdil). se zaklonem tonema podle me nic spolecneho.
Autor: Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:       05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 07:59:46 
zpráva: Myslim, ze krome toho, ze oblouk je vyrazne delsi nez u klasickych lyzi, je taky mnohonasobne vetsi onaodstrediva sila, kterou musi nohy udrzet. Jinak teziste vpredu vpredu mirne pomaha, ale mnohem vic zbezpecnostniho hlediska. Odzvlaste pri ukoncovani oblouku. Kdyz se clovek zapomene, tak ty lyze opravdudovedou cloveka katapultovat neskutecnym zpusobem. Jeste ted me boli prdel :-)
Autor: xfrenkie Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 19:36:25 
zpráva: Ahoj XFrenkie!
To, co tě posadilo v závěru oblouku, to byl velký záklon, to od čeho tě bolí nohy, to jemalý záklon. Nárůst síly v oblouku není tak hrozivý. Pro náklon 45° vzroste síla do nohou na 1,4 násobek tvéhmotnosti. Pokud nejedeš extremní funcarving čistě po vnitřní, není důvod k bolesti nohou. Můžeš si tovyzkoušet, sjeď si sjezdovku v mírném záklonu a potom s těžištěm, co nejvíce vpředu. Co je správně, tiprozradí nohy. Nekecám tady bez zkušenosti, také jsem začínal a vím o čem mluvím. Pokud mi nevěříš, přečti sizde články v technice jízdy. Těžiště vpředu je základ, zlepší zakrojení špiček lyží, zvětší jejich prohnutí asníží namáhání nohou.
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      Mirek 05.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Radius 9m 23:20:25 
zpráva: Ahoj! Ono taky záleží na tvrdosti lyží, bot a typu podkladu. Osobně můžu srovnávat jízdu na měkkých lyžích směkkými botami a tvrdším vybavením. Prvním případě to byla brnkačka, ale kvůli tě botám jsem měl otlaky naholeních:-(. Tehle rok jsem lyžoval na tvrdším vybavení a je to daleko větší námaha na nohy hlavně kolena.Osobně mi největší problém dělá dostatečně prošlápnout lyži ve větší rychlosti nebo na tvrdém povrchu. Žádnejsvalovec nejsem, ale těch 1000 - 2000 km na horskym kole najedu. Bohužel na podzim jsem to kvůli studiu na VŠodflákl, tak je to znát:-(
Autor: Martin Odpovědět ve fóru >>
skupina:   středisko:  
komu:      xfrenkie 04.03.2004 
předmět: Re: Re: Re: Radius 9m 22:33:45 
zpráva: Ahoj!
Jen poznámka k bolesti nohou. Nejspíš to způsobuje lehký záklon, který na klasických lyžích nevadí.Zkus posunout těžiště víc dopředu a hlídat ho vpředu v průběhu celého oblouku. Jinak jízda vypadá dobře.
Přeji mnoho zdaru!
Mirek
Autor: Mirek Odpovědět ve fóru >>
     Přidat  k oblíbeným položkám        Poslat  emailem odkaz na tuto stránku